ΙΣΤΟΡΙΑ: DIOS KON NOXOTROX

Dios Kon Noxotrox , χριστιανική πανκ μπάντα από το Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Ήταν ένα τρίο με καταγωγή από το Maquinista Savio .  Ιδρύθηκε το 2001 και αναδιατυπώθηκε το 2006 στη Zamora, Michoacán, Μεξικό.

Ιστορία

Ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία ως ομάδα χωρίς συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο έργο και τα μουσικά τους γούστα ήταν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Rolan, το όνομα "God Kon Noxotrox" είναι ένα όνομα που συμβολίζει την έλλειψη φόβου για το μέλλον και τα άσχημα πράγματα στη ζωή, "Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος είναι εναντίον μας;" Ρωμαίους 8,31 .   

Με την επανίδρυσή του, το όνομα υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση από το πώς ξεκίνησε. Όλα περιστρέφονται γύρω από τη μορφή του Ιησού Χριστού με πιο συγκεκριμένο τρόπο, τον Εμμανουήλ (ο Θεός μαζί μας). Χρησιμοποιώντας το βιβλικό εδάφιο από τον Ματθαίο 1.23 . Από τότε το «It is not a group, it is a reality» θα χρησιμοποιούταν ως σύνθημα όλου του έργου.

Παράλληλα έργα

Τα καλλιτεχνικά του έργα είναι μουσικά, αναπτύσσονται επίσης μέσα από τη γραφή, τα φανζίν, τα βιβλία και τα άρθρα με ένα ευαγγελικό, ποιητικό και αντιπολιτισμικό μήνυμα.

Το "OS CRISTITOS REKORD'S" είναι η πιο γνωστή σειρά με 12 εκδόσεις. Καθένα από αυτά είναι φτιαγμένο από θεματική, ποιητική και λυρική σκοπιά. Κάθε τεύχος είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην ίδια ιστορία. Σε κάθε αριθμό κυριαρχούν το δράμα και η ομοιοκαταληξία. Το μήνυμά του είναι πολύ εξατομικευμένο και η μορφή έκφρασης είναι πολύ δυσνόητη. Είναι μια σειρά από fanzines που αντικατοπτρίζουν την καρδιά του συγγραφέα και τα διαφορετικά στάδια της. Σημειωτέον ότι αυτό το ποιητικό καλλιτεχνικό έργο συγκεντρώθηκε σχεδόν κατά τη διάρκεια της διακοπής του «Διός Κων Νόξοτροξ».

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» είναι μια σειρά από δύο διαφορετικά κεφάλαια, το ένα με λιγότερο ποιητική και πιο ευαγγελική προσέγγιση στον πρώτο του αριθμό και στον δεύτερο και τελευταίο αριθμό καταλαμβάνει την ποίηση για να απευθυνθεί στον αναγνώστη με προσωπικό τρόπο. Αυτοί οι δύο αριθμοί ακολουθούν μια αντιπολιτισμική προσέγγιση.

Το "GOD KON NOXOTROX" είναι μοναδικός αριθμός. Σε αυτό, τονίζει τη φιλοσοφία και τις συχνές ερωτήσεις που κάποιος μπορεί να έκανε στον εαυτό του για τον Θεό κάποια στιγμή στη ζωή του. Είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο fanzine από τον Cristian García, έναν φοιτητή πανεπιστημίου στην Coahuila του Μεξικού. Το περιεχόμενό του είναι εκθετικό και ευαγγελιστικό. δείτε περισσότερα ... >>>>>

«ΟΙ 16 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ» είναι το πρώτο επίσημο βιβλίο με διδακτικούς και πρακτικούς σκοπούς για τη διδασκαλία και την ανάπτυξη σχετικά με τη χριστιανική ηγεσία. Δείτε περισσότερα ... >>>>>>

«Ο ΑΥΝΑΣΤΙΣΜΟΣ» είναι όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα άρθρο που βασίζεται σε μια ψυχολογική ασθένεια, στην οποία πολλοί χριστιανοί έχουν πέσει και υποφέρουν ή έχουν υποφέρει. Δείτε περισσότερα ... >>>>>>

Το "ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΑΣ ΤΩΝ OT AND NT BIBLE" είναι ένα βιβλίο βιβλικής μελέτης δύο τόμων, που επικεντρώνεται στην εκμάθηση όχι μόνο της βιβλικής ιστορίας, αλλά μάλλον της ζωής και του έργου κάθε χαρακτήρα και στην απόκτηση μιας καλά τεκμηριωμένης διδασκαλίας χρονολογικά. Είναι ένα απλό βιβλίο αλλά με καλό περιεχόμενο.

Εκπαίδευση και πρώτα χρόνια (2001-σήμερα)


Η Dios Kon Noxotrox 
ιδρύθηκε από τον Rolan και τον φίλο του Martín.   Μετά από πρόβες και πειραματισμούς βρήκαν το επίκεντρο της μπάντας που το αποκαλούσε   D.KN Αλλά βλέποντας ότι τα αρκτικόλεξα δεν εξέφραζαν τίποτα, το άφησαν ως God Kon Noxotrox.  Μετά από λίγο καιρό, ο Esteban, ο οποίος ήταν ο ντράμερ της εκκλησίας τους, ήρθε μαζί τους.

Στην αρχή το όνομά του ήταν «Vertigo», αλλά βλέποντας ότι δεν είχε την «εστίαση και το νόημα» που αναζητούσαν, αποφάσισαν να το αλλάξουν.

Μέλη

  • Rolan Punk – φωνή, κιθάρα (συγγραφέας - συνθέτης)
  • Martín Reggae - μπάσο
  • Esteban Rock - ντραμς

Ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες.

  • Όλες οι δισκογραφικές εταιρείες του συγκροτήματος είναι ανεξάρτητες. Τα πιο γνωστά είναι: Os Cristitos Rekord's (μικροί Χριστιανοί) και Comunidad 3.16


Δισκογραφία
 

Η δισκογραφία του Dios Kon Noxotrox βασίζεται σε διαφορετικά στάδια της ζωής του συγγραφέα. Κάθε τραγούδι είναι μια στιγμή. Κάθε στιγμή μια αντανάκλαση και κάθε αντανάκλαση μια βαθιά κραυγή που βγαίνει από την καρδιά. Ένα τραγούδι μαρτυρίας.

- ¿A dónde vas?, 2002

- Arrepentimiento, 2007

- Me hablaron de Cristo, 2008

- Kon ké limpiará el joven su kamino?, 2008

- Porke de tal manera, 2008 - 2009

- Lo mejor de Dios Kon Noxotrox, 2011

- Todo lo que respira, 2012

- Yo sí creo en Dios, 2012

- Ya muerto ya es tarde, 2020

- No lo entenderías, 2020

- No es un grupo es una realidad, 2021

- Epitafio, 2021

-¿A Dónde Voy? 2022

-Που να Παω; (Pu na Pao) 2022

- Amén 2022

- Colaboraciones 2023

- Red Social 2023 

- En Vivo desde Ningún Lado 2023

- En Vivo Estado de México 2023

- Date por Muerto 2023

- En Sentido Contrario 2024

Σχόλια